Nieuwsbrief ontvangen

Geef uw mailadres op en ontvang de gratis nieuwsbrief
Medische Innovaties.NLABCDEFGHIJKL
MNOPQRSTUVWX
YZ
Nieuws: Huisarts
Zwangere vrouwen moeten oppassen voor het Schmallenbergvirus E-mailadres

Hoewel het Schmallenbergvirus vooralsnog alleen dieren treft, moeten huisartsen alert zijn. Ze doen er goed aan zwangere vrouwen te adviseren om stallen te mijden. Dat zegt, huisarts Alfons Olde Loohuis uit Herpen, de Brabantse gemeente waar de menselijke Q-koortsepidemie in 2007 begon, op de website van het artsenblad Medisch Contact.

Bron: Medisch Contact
Lees meer..

 
Apparaat kan knobbel in borst onderzoeken E-mailadres

Bij bepaalde vormen van onderzoek kan een arts belangrijke medische informatie verkrijgen door een patiënt handmatig te controleren. Dit geldt onder andere voor borstonderzoek. Een nieuwe technologische ontwikkeling kan de arts ondersteunen bij de beslissing om een patiënt zelf te blijven monitoren of deze naar een kliniek door te sturen voor aanvullend onderzoek.

Lees meer...
 
Digitale stethoscoop werkt op afstand E-mailadres
3m-scoop2De firma 3M heeft een nieuwe technologie waarmee een arts real-time op afstand met een stethoscoop een patient kan controleren. De stethoscoop beschikt over een bluetooth-verbinding en een digitaal signaal waardoor het mogelijk wordt om via een computerverbinding op afstand de gegevens uit te luisteren en te beoordelen.
Lees meer...
 
Een elektronische neus voor ziektes E-mailadres

Sommige artsen artsen krijgen al een sterke aanwijzing wat er aan de hand kan zijn op basis van de geur van de patiënt. Bijvoorbeeld een bacteriële longinfectie of diabetes.  Peter Sterk en Niki Fens van het AMC onderzochten of een elektronische neus uitkomst kan bieden.

Lees meer...
 
Siemens introduceert s-werelds kleinste echografiesysteem E-mailadres

De introductie van s werelds kleinste echografiesysteem in zakformaat door Siemens Medical Solutions betekent een nieuw tijdperk in de gezondheidszorg. De gemakkelijk in de hand te houden ACUSON P10 is iets groter dan een gangbare PDA, weegt 726 gram en past moeiteloos in de zak van een laboratoriumjas. Het apparaat is bedoeld voor aanvullende, initiële diagnostische zorg en voor triage. Het zal bijvoorbeeld ook bij cardiologie, spoedeisende hulp, IC en verloskunde worden toegepast.

Lees meer...
 
Vaginale schimmelinfectie vaak onjuist gediagnosticeerd E-mailadres

Huisartsen stellen vaak een vaginale schimmelinfectie vast bij vrouwen zonder dat ze het daarvoor benodigde lichamelijke en microscopische onderzoek gedaan hebben. Dat stelt gynaecoloog in opleiding Marian Engberts van het UMC Utrecht in haar proefschrift. Zij ondervroeg via een enquête 380 huisartsen in de regio Leiden, deze huisartsen stellen gemiddeld 106 keer per jaar de diagnose candida (Candida vaginitis of vulvovaginale candidiasis).

Lees meer...
 
Zoeken

Artikel plaatsen

indienen